Terje Vareberg i aksjon på nettverkskvelden i Næringsforeningen. Nå blir han styreleder i Helse Vest. - Jeg har kun erfaring som pasient, men de har utelukkende vært gode, sier han om helsevesenet.

Han holdt et glitrende foredrag om effektivt styrearbeid i Næringsforeningen for noen uker siden. Nå skal Terje Vareberg styre noe han strengt tatt ikke har greie på...

Skrevet .

Oddvard Nilsen gir seg som styreleder i det regionale helseforetaket etter over åtte år i vervet.

– Jeg ville gitt meg uansett. Min avgang har ikke noe å gjøre med Høies ønske om å fjerne politikerne, sier Nilsen til Bergens Tidende.

Ny styreleder er Terje Vareberg fra Stavanger.

Vareberg er i dag styreleder i Norsk Hydro og sitter i styret i en lang rekke bedrifter. Men særlig erfaring med helsevesenet har han ikke.

– Bare som pasient, og det har utelukkende vært gode erfaringer, sier Vareberg til Bergens Tidende og legger til: – Men jeg har forhåpentligvis andre ting å bidra med.

– Oddvard Nilsen fra Askøy byttes ut med en styreleder fra Stavanger. I hvilken grad skal folk i Hordaland bekymre seg for at makten i helseregionen da flyttes sør til Rogaland?

– Det er ingen grunn til bekymring for det. Like lite som det var grunn for folk i Stavanger til å bekymre seg over at styrelederen holdt til utenfor Bergen. Et styre er et kollegium. Min jobb blir å lede styret, men styret er i fellesskap ansvarlig for hele foretakets virksomhet, sier Vareberg.

 

– Viktig med mindre styre

Det var helseminister Bent Høie selv som ringte Vareberg og ba ham ta ansvaret for helseregionen på Vestlandet. Vareberg gikk i tenkeboksen, men bestemte seg for å si ja siden Høie samtidig fortalte at størrelsen på styret skulle ned.

– Hvorfor er det så viktig?

– Hvis vi skal få styret til å fungere, kan det ikke være så stort, sier den nye styrelederen, som formelt blir valgt på foretaksmøtet 7. januar.

Ny nestleder i styret blir Lise Reinertsen, som er direktør for forretningsutvikling og strategi i BKK.Gunnar Berge, Ohene Aboagye og Olin Johanne Henden står for kontinuiteten.

Tidligere stortingsrepresentant og oljedirektør Berge er fra Stavanger.

Aboagye er regiondirektør i integrerings- og mangfoldsdirektoratet og fra Bergen, mens Henden er næringsdrivende og sitter på fylkestinget i Sogn og Fjordane for Høyre.

Les mer her:

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Naringslivstopp-skal-lede-Helse-Vest-3026536.html#.UrMRwLB3umQ