Einar Tho er tobarnsfar og bor på Torvastad. Journalist med glimt i øyet, som nå er forfremmet til samfunnsredaktør

Dette er mannen vi i næringslivet i Haugesundsregionen får mest med å gjøre i Mediehuset Haugesunds Avis. Einar Tho blir ny samfunnsredaktør.

Skrevet .

Ansvarlig redaktør Jan Tore Hamnøy omorganiserer ledelsesstrukturen i mediehuset og 38-åringen får som samfunnsredaktør en sentral rolle i å bidra til å styrke mediehusets dekning av viktige samfunnsforhold.

– Jeg kommer nok ikke til å være så mye ute i felten, men skrive om politikk, meninger og næringsliv på overordnet nivå. Det blir viktig for oss å ivareta den regionale funksjonen, så jeg kommer til å delta på viktige arenaer som har med regional utvikling å gjøre, som f-eks-Sola-møtet neste uke, sier Einar Tho.

Tho har utdannet seg i journalistikk i Stavanger, og  jobbet ett år i Porsgrunns Dagblad og sju år i forskjellige roller i Stavanger Aftenblad, før han kom til Haugesunds Avis i 2006. Her har han vært vaktsjef og journalist.

 

Ellers er Arnstein Olaisen (39)

ansatt som redaktør i Haugesunds Avis med et helhetlig ansvar for mediehusets redaksjonelle innhold på alle plattformer.

Olaisen er cand.philol. i historie, og har jobbet i Haugesunds Avis i ulike lederstillinger siden 2004.

Han startet journalistkarrieren som frilanser i 1994 og har siden vært tilknyttet Haugesunds Avis.

 

Christian S. Andersen (34)

er ansatt som tv- og digitalredaktør i Haugesunds Avis. Andersen får en sentral rolle i arbeidet med å gjennomføre mediehusets offensive digitale vekststrategi. Andersen kommer fra stillingen som redaktør i samme avis, og har tidligere blant annet jobbet som journalist og digitalleder i Ringerikes Blad. Han kom til Haugesunds Avis høsten 2012 fra stillingen som produktsjef i Amedia Utvikling.

Rune Lothe (42)

er ansatt som digitaldirektør i Haugesunds Avis. Lothe blir svært sentral i strategisk viktige arbeidet med å øke veksten i mediehusets digitale reklameinntekter – og vitalisere og posisjonere h-avis.no enda tydeligere som reklamekanal. Rune Lothe kommer fra stillingen som salgsdirektør reklamemarked i Haugesunds Avis, og har før det innehatt ulike lederstillinger i markedsavdelingen.

Knut Stian Lervik (34)

er ansatt som markedsdirektør i Haugesunds Avis.  Lervik får et helhetlig ansvar for all markedskommunikasjon og alle inntekter. Knut Stian Lervik begynte i Haugesunds Avis som salgsdirektør med ansvar for forbrukermarked høsten 2012. Han jobbet før det flere år i G-Sport, sist som salgssjef med regionansvar for egeneide butikker på Vestlandet.