Foto: aftenbladet.no

Tungvekteren Hallvard Ween gir seg i NHO Rogaland. Her er mannen som skal overta...

Skrevet .

Næringslivet i Rogaland har fått ny våpendrager. Hallvard Ween takker av og Svein Olav Simonsen kommer inn som den nye olja, bokstavelig talt. I september begynner han i NHO Rogaland.

Simonsen (44) er utdannet siviløkonom ved University of Strathclyde i Glasgow. Han kommer fra stillingen som Vice President Sales and Marketing Eur-Caspian Region i Weatherford, hvor han har vært ansatt siden 2012.

Simonsen har bred erfaring fra oljeindustrien og bankvirksomhet, blant annet som Vice President i DNB Energy Division Stavanger. Han har også hatt lederrolle i Halliburton

I mars rykker han opp som regiondirektør samme sted, skriver Aftenbladet.

– Hallvard Ween er en fantastisk talsperson for næringslivet her. Han har en skarp tunge og er veldig smart. Mange har sagt at vi er litt like, sier Svein Olav Simonsen på telefon fra sitt ferieparadis i Frankrike.

– Så er det nok noe vi gjør forskjellig. Jeg har nok den fordelen at jeg kommer fra oljeindustrien. Kanskje kan jeg raskere være i inngrep med dem. Men jeg har en del å ta igjen på hans politiske innsikt og teft. Heldigvis skal vi jobbe sammen med Ween i et halvt års tid.

Han har fått oljekrisa midt i ansiktet, Svein Olav Simonsen, ny NHO-direktør i Rogaland. Selv hevder han overfor Aftenbladet at  det ikke er krise.

Les mer her:

http://www.sysla.no/2015/06/23/oljeenergi/ny-nho-sjef-oljeindustrien-matte-slanke-seg_53140/?utm_source=webwidget_bt&utm_medium=banner&utm_campaign=popularization