Hatteland Display i Nedre Vats er en ledende global leverandør av display- og computerløsninger til det maritime markedet. (Foto: MedVind24.no)

Norautron Group har inngått en avtale om kjøp av 100 prosent av Hatteland Display fra Herkules Capital.

Skrevet .

Hatteland Display er en ledende global leverandør av maritime display og computerprodukter, går det frem av en pressemelding.

Hatteland Displays historie daterer seg tilbake til 1989, og selskapet er nå den ledende designer, produsent og leverandør av high-end display, panel computere og computere til alle segmenter av det profesjonelle maritime markedet. Selskapet har etablert sterke relasjoner til ledende systemintegratorer gjennom en vekststrategi bygget på teknologiledelse og innovasjon.

Norautron Group er et ledende teknologiselskap med en global tilstedeværelse. Gruppen operer i mange land globalt og har produksjonsanlegg i Norge, Sverige, Polen og Kina. Gjennom de siste 10 årene har Norautron Group hatt sterk vekst, både organisk og gjennom oppkjøp.

Etter kjøpet av Hatteland Display, vil Norautron Group ha en antatt årsomsetning på i størrelsesorden NOK 1,8 mrd, og være en betydelig aktør innenfor flere segmenter av elektronikkmarkedet med posisjoner både i markedet for ferdige produkter og komponenter.

Ledelsen i Norautron og Hatteland Display vil bruke tiden fremover til å jobbe sammen for å etablere en plattform for fortsatt vekst og utvikling som begge selskapene vil ha fordeler av.

Kort om Hatteland Display

  • Etablert i 1989. Hovedkontor og produksjon er  i Åmsosen i Nedre Vats. Har et salgskontor til i Asker, og i tillegg i Frankfurt, Marseille og San Diego.
  • Ledende global leverandør av display- og computerløsninger til det maritime markedet.  Har levert mer enn 200 000 enheter til nå, og har agenter i Kina, Japan, Korea, India og Russland og Singapore.
  • Har servicepartnere over hele verden: Kina, Dubai, India, Singapore, Australia, Nederland, Brasil, USA og Japan.
  • Omsatte for 357 millioner kroner i 2014 og går mot rekordomsetning i 2015. Har rundt 150 ansatte fra 16 nasjoner. Eies i dag av Herkules Capital (90 prosent) og IT Brekketoppen (10 prosent).
  • Har produksjonsfabrikk på 4 800 m2 med stor kapasitet og egen fabrikk for optical bonding-produksjon (optisk liming).  (Kilde: MedVind24.no)

Jørgen C. Broch, eier av Norautron Group AS og styreleder understreker at selskapene passer meget godt sammen industrielt, og at synergier har vært en viktig driver for oppkjøpet. – Dette oppkjøpet vil styrke Norautron Groups posisjon som et globalt teknologiselskap, sier Jørgen C. Broch.

– Vi er glade for å bli en del av Norautron Group. Det er en sterk industriell logikk i å kombinere styrkene til de to selskapene for videre å forbedre konkurransekraft og markedsposisjoner.

Tore Rynning-Nielsen, Senior Partner hos Herkules Capital sier: – Vi er glade for å selge Hatteland Display til en komplementær industriell aktør som Norautron Group og vi er sikre på at både Hatteland Display og Norautron Group vil ha store fordeler av denne nye grupperingen.