En gruppering med Tor Inge Fredriksen og Arealutvikling i førersetet har kjøpt det eksklusive tomteområdet nord for "Park Hotel" for vel 26 millioner kroner.

Skrevet .

– Det var stor rift om tomten, vi gikk vel rundt femti budrunder før vi fikk tilslaget, sier Fredriksen, som er glad for å ha sikret seg eiendomsretten til et av Haugesunds flotteste utbyggingsområder.

– Området er regulert til villaer, men vi vet at kommunen ønsker fortetting. Vi skal i dialog med kommunen en av de første dagene, og blir vi enige, kan vi nok regne med å få plass til 100-150 boenheter, kanskje enda flere, sier Fredriksen.

– Når kan dere starte byggingen?

– Det avhenger i stor grad av myndighetene. Går det som vi håper, kan vi være i gang med salget om ett års tid, sier Fredriksen.

Kjøpergruppen består av fem interessenter som hver har gått inn med 20 prosent.

Disse er Sverre Øveraas, Margareth Hystad, Kristian Rasmussen, Knutsen-familien (Opel), og Arealutvikling.

Eiendommen ligger nord Hotel Radisson, og har også et tilstøtende areal like nedenfor veien som grenser til prosjektet Solsiden.

Det er Meglerhuset Solveig Hansen som har stått for salg av eiendommen. Spekulasjonen har gått høyt om hvem som har vært kjøperen, men nå er altså katta sluppet ut av sekken.