Facebook-siden Aktuelt Haugalandet er kåret til vinner i kategorien Beste sosiale medier-plattform under Social Media Awards som ble arrangert på Latter i Oslo.

Skrevet .

Det er KAMPANJE som står bak Social Media Awards i Norge, en kåring som gir anerkjennelse til enkeltpersoner, virksomheter og prosjekter.

I begrunnelsen skriver juryen: «Vinneren kan vise til en svært innovativ Facebook-løsning. Siden starten i 2012 har siden fått 12.000 tilhenger og er et sted «alle» må være for å holde seg oppdatert.

Vinneren er en innovativ, engasjerende og disruptiv sosial plattform – som også reiser en lang rekke spørsmål knyttet til redaksjonell mediers fremtid, ytringsfrihet og personvern.

Konseptet kan mest av alt sammenlignes med en lokalavis på mikronivå, hvor noen faste journalister publiserer nyheter – mens lokalbefolkningen bidrar med tilleggsinformasjon, kommentarer og egensaker.

Siden blir moderert i henhold til god presseskikk. Med svært begrensede ressurser er det skapt en lokal nyhetskanal som både engasjerer og som trolig er langt mer oppdatert enn tradisjonelle lokalaviser.»

Radio Haugaland bidrar som innholdsskaper og moderator av siden. Det er journalist og fotograf Kjell Bua fra Karmøy som startet siden i august 2012. Siden har nå mer enn 14 000 følgere.

– Dette er en viktig anerkjennelse for oss. Vi har over de siste årene opparbeidet oss både erfaring og teknisk kunnskap helt i forkant av utviklingen. Forretningsområdet blir stadig en større del av virksomheten, sier Egil Solberg i medieselskapet.

Hovedsakelig har vi benyttet resursene våre internt på opparbeidelsen av en rekke banebrytende løsninger for radiokanalen – noe som skal lanseres sammen med DAB-utbyggingen om noen måneder.

Disse løsningene skal forøvrig tilbys globalt etter utprøvingen i Haugesunds-regionen.