Styreleder i EnergiRike, Gunn Margareth Lassesen og Ida Wassmo Andersen i den lokale petroleumsforeningen forener fag og hygge under EnergiRike-konferansen

Næringslivet vet å utnytte Sildajazzen. Det vrimler av arrangementer for fordypning og nettverksbygging

Skrevet .

EnergiRike-konferansen er ennå det mest prestisjefylte arrangementet i Sildajazz-uken. Den setter søkelyset på sammenhengene mellom energi, miljø, sysselsetting og verdiskaping, og samler deltakere fra landets største bedrifter innen energi- og kraftproduksjon. I år ble konferansen arrangert for 13.gang.

Vegg i vegg ble det avviklet en konferanse med nasjonale og internasjonale aktører i subsea-næringen- en konferanse som også synes å ha sikret et solid grep om denne nisjenæringen som er blitt så viktig for vår region.

Høydepunktet for mange er likevel Kraftjazz som Haugaland Kraft inviterer til hvert år og som samler et par hundre personer fra næringsliv, politikk og offentlig sektor. Her var det mange kjente navn på foredragslisten, og Jon Nesbø toppet det hele med en verbal og musikalsk godbit i slutten av programmet. Og etterpå var det nydelig sjømat med mere,  tilberedt av det lokale kokkelauget.

I tillegg arrangerer små og store bedrifter egne kundearrangementer i alle mulige lokaler rundt om i byen- eller de drar til sjøs i egne eller innleide båter. For de travleste kan Sildajazz-uken bli en prøvelse, og noen ser vel allerede fram til søndagen, når alt er over, og livet begynner å normalisere seg…