En lokal prosjektgruppe lanserer nå planer om en helårs opplevelsespark med internasjonale kvaliteter. Om alt går på skinner, kan den stå klar om et par år, skriver Haugesunds Avis.

Skrevet .

Drømmen er å konkurrere med Dyreparken i Kristiansand. Det sier noe om dimensjonene på, og ambisjonene for, opplevelses- og fornøyelsesparken som er under planlegging.
En forstudie er allerede utarbeidet av Lillehammer Kunnskapspark, neste år skal prosjekteringen starte, og – hvis alt går på skinner – kan Vestlandets største opplevelsespark åpne dørene i 2017/18.

I vel to år har en prosjektgruppe i det stille arbeidet med planene.

Reiselivssjef Tore Gautesen, prosjektleder Odd Erik Salvesen og Martin Laurhammer har et felles mål om å trekke flere turister til Haugalandet: Homeland of the Viking Kings.
Turistmagneten skal bli Vikingland. Hvor det 300–400 mål store anlegget skal ligge vil gruppen foreløpig ikke fortelle, men det skal ligge i brukbar avstand til historiske Avaldsnes.

Temaparken skal inneholde en fornøyelsespark med berg-og-dal-bane, karuseller og alt tilhørende.

Aktiviteter og «viking-opplevelser» samt eget teater/konsert-amfi. Piknik-område og kanskje et innen- og utendørs badeland.

I amfiet ser man for seg forstillinger hver kveld i høysesongen.

Les hele saken i her: http://www.h-avis.no/nyheter/lager-vestlandets-fornoyelsespark-1.7857675