Tore Gautesen går fra Destinasjonsselskapet til jobben som direktør i Karmsund Interkommunale Havnevesen. - En spennende utfordring, mener HN-direktør Egil Severeide

Skrevet .

Reiselivsdirektør i Destinasjon Haugesund & Haugalandet AS er 29 år, gift og småbarnsfar. Han overtar etter Sigurd Eikje, som er blitt ny rådmann i Karmøy kommune.

– Tore har gjort en formidabel jobb i Destinasjonsselskapet, og det er på mange måter synd han nå forlater selskapet.

Samtidig forlater han en organisasjon som er godt rustet for fortsatt vekst, og som kan gi reiselisnæringen i regionen god fart inn i framtida, sier adm.dir. Egil Severeide i Haugesundregionens Næringsforeningen.

Han har jobbet tett sammen med Gautesen de siste årene, og ser fram til å fortsette samarbeidet i Gautesens nye stilling.

– Stillingen som havnedirektør har klar regional karakter, og den blir veldig viktig i det infrastrukturelle bildet vi ser for oss de neste ti- tyve årene.

Tore kommer til å få befatning med både cruisetrafikk og Vikingland i sin nye stilling, men viktigst av alt blir å utvikle Haugesund-regionen til en viktig havn i aksen Bergen-Stavanger. Her har vi felles interesse, sier Severeide.

– Havnestyret er meget fornøyd med ansettelsen. I Tore Gautesen får vi en havnedirektør som både kjenner det lokale næringsliv og kommunene svært godt.

Havnestyret har nylig vedtatt ny utviklingsplan for de neste 10 årene, og gir således den nye havnedirektøren et godt verktøy å styre etter, sier styreleder Kristine Skeie i en pressemelding.