Skrevet .

Vigleik Dueland ble presentert som ny leder under en pressekonferanse i dag, der styreleder Inger Karin Larsen og styremedlem Martin Laurhammer representerte styret i Destinasjon Haugesund og Haugalandet.

Dueland er i dag cruisesjef i Destinasjonsselskapet og har bred erfaring fra reiselivet, blandt annet har han  tidligere vært ansatt som markedsjef i det lokale flyselskapet Coast Air, og har arbeidet i  KIB media. Vigleik Dueland er 49 år og bor i Kopervik.

Styreleder Inger Karin Larsen sa at styret hadde mange gode kandidater å velge i fra området, men at Vigleik Dueland var den klart beste kandidaten. « I Vigleik fikk vi alt vi ønsket oss og litt til» sa Larsen under presentasjonen.  Hun begrunnet valget med at Dueland har et bredt nettverk, og god erfaring fra bransjen. Vigleik vil for uten å ta over jobben som daglig leder, også ha det videre ansvaret for cruisesatsningen på Haugalandet.

Vigleik Dueland takket styret for tillitten og innrømmet  at han måtte gå litt i «tenkeboksen» før han takket ja til jobben. Grunnen til det er at denne jobben er like mye en livsstil som en jobb med stor tilgjengelighetsgrad hele året. Dueland ser frem til å ta fatt på arbeidet, og vil først av alt jobbe sammen med de ansatte for å identifisere hvor  organisasjonen står i dag, og hvor det vil være naturlig å satse videre for destinasjonsselskapet.