DeepWell er et framgangsrikt brønnserviceselskap med base på Husøy, som har ansatte og ledelse med sosialt engasjement. Her et bilde fra selskapets webside.

Det startet som et personlig initiativ. Nå gir 57 DeepWell-ansatte på Statfjord gir 90.000 kroner i velferdspenger til gode formål, og utfordrer kolleger i andre selskaper til å gjøre det samme.

Skrevet .

Ideen ble spredt på e-post og fikk full oppslutning, forteller initiativtaker Birger Biggen Lunde. Haugesunderen jobber som brønnservice-supervisor på Statfjord.

Det er som enkeltperson han har foreslått å gi bort velferdspengene, understreker han overfor Haugesunds Avis.

Det er også Lundes forslag som har fått gjennomslag når det gjelder hvem som skal få. Barneavdelingene ved Haugesund sjukehus og Haukeland universitetssjukehus får 25.000 kroner hver.

Rosa Sløyfe-aksjonen får også 25.000, mens de resterende 15.000 kronene går til Redd Barnas arbeid på Filippinene etter tyfonen i høst. Det ligger en klar tanke bak tildelingene, forklarer Lunde.

– Vi er et selskap med mange ansatte over hele landet, men ikke minst i Haugesunds- og Bergensdistriktet.

Mange av oss er yngre mennesker med små barn, andre har barnebarn. Mange av oss kommer i oss i kontakt med sykehusenes barneavdelinger og ser hvilken viktig oppgave de har.

Bidraget til Rosa Sløyfe-aksjonen er vår måte å si takk til våre, koner, samboere, kjærester osv. for jobben de gjør mens vi er ute på en eller annen «stålholme».

Når det gjelder Filippinene ser vi at barna der mangler nesten alt, mens våre barn har nesten alt.

Les mer her:

http://www.h-avis.no/nyheter/gir-bort-velferdspenger-1.8217823