At en slik internasjonal konferanse legges til Haugesund er en honnør til det miljøet som er bygd opp rundt fertilitet, sier Jon Hausken, sjef for den private prøverørsklinikken Klinikk Hausken, her avbildet under Haugalandskonferansen for et par år siden.

Nærmere 400 deltakere fant veien til den internasjonale fertilitetskonferansen i Haugesund. Jon Hausken i Klinikk Hausken er godt fornøyd med gjennomføringen og tilbakemeldingene

Skrevet .

 

Den internasjonale fertilitetskongressen arrangeres annethvert år, og har tidligere blitt lagt til byer som København, Malmø og Helsinki. At kongressen i år havnet i Haugesund, mener Hausken skyldes byens gode rykte når det kommer til assistert befruktning.

– Vi startet med dette på midten av 80-tallet, og Haugesund har vært betydningsfull i arbeidet med dette hele veien. Det at vi klarer åfå denne kongressen hit er en honnør til arbeidet vi driver i det daglige, dette er den første internasjonale medisinske kongressen som har blitt arrangert i Haugesund, sier han til Haugesunds Avis.

Det var Hausken som tok initiativ til å få  kongressen til byen, og jobbet i to år sammen med Fertilitetssenteret i Helse Fonna for å få det til.

– Det har vært en stor oppgave, men vi har fått mange gode tilbakemeldinger i løpet av helgen av de som har deltatt på kongressen. Jeg tror vi har klart å  lage et godt, faglig program over to dager, sier han.

 

Les mer her:

http://www.h-avis.no/nyheter/forste-internasjonale-medisinske-kongress-i-haugesund-1.8233897