Gjett hvor mange Haugalandskonferanser Anne Kristin Helgeland har deltatt på..

Skrevet .

Du kan gjerne kalle henne en gjenganger. Den alltid smilende, optimistiske og ivrige Anne Kristin Helgeland har vært på hver eneste Haugalandskonferanse siden 1991. For 29. gang legger hun fredag morgen ferden ned til Scandic Maritim for å få med seg vårens vakreste eventyr i regionen.

Så vidt vi har klart å oppspore, er dette rekord..

-Jeg gleder meg like mye hvert år. Det er så mange kjekke folk å treffe, så mange gode foredrag å høre på og en sånn herlig stemning, sier Anne Kristin.

Få plasser igjen. Meld deg på

Den første Haugalandskonferansen ble arrangert i 1988, men det var en ganske annerledes konferanse.

-Jeg det kan du trygt si. Mer en næringspolitisk konferanse, og vi var vel ikke mer enn mellom 80 og 100 deltakere. Nesten bare menn i slips; Turid Dalland og Borghild Yrkje er de kvinnene jeg faktisk husker.

-De første årene gikk konferansen over to dager- fredag og lørdag. Det var betydelig bedre frammøte om fredagen enn lørdag morgen, for å si det sånt, humrer Anne Kristin.

Gjennom sitt engasjement og rolle i bl.a. Rogaland Ressurssenter og utvikling av næringshagene har Anne Kristin vært en naturlig og viktig del av økosystemet rundt nyskapning og vekst i bedrifter i regionen vår. I mange år var hun også med å hjelpe Næringsforeningen med tilrettelegging av konferansen

-Det aller beste med konferansen er møteplassen. Jeg har opparbeidet meg et utrolig stort nettverk gjennom årene, og Haugalandskonferansen har vært en viktig arena for å bidra til nettopp dette.

Hva husker du best?

-Å, det er så mange høydepunkter. Men hvis jeg skal rangere, husket jeg veldig godt Omega-sjef Sigmund Lundes innlegg for ca 10-12 år siden. Det var fantastisk!

Jeg likte også veldig godt Aslak Sira Myhres innlegg i 2013, Finn Tokvams innlegg i 2016 og Henrik Syse i 2014.

-Jeg har veldig lyst til å høre Collina. Utrolig kult å ha en sånn fyr på plakaten. Anne Lindmo også, og selvfølgelig Lunsj-skaperen Børge Lund. Men hele rammen rundt- det er den som gjør Haugalandskonferansen så spesiell, sier Anne Kristin Helgeland.