Ada Jakobsen er kommunikasjonssjef i faren Arnes sterkt voksende logistikkselskap North Sea Containerline.

Ada Jakobsen og NCL er en av finalistene i kåringen av Årets bedrift. Hun slåss mot en stillasbygger og en internasjonal komet.

Skrevet .

Kåringen finner sted på festkvelden under Haugalandskonferansen 9. mars 2018. Juryen har aldri hatt en større forslagsbunke å gå gjennom, og juryleder Rolf Sjursen legger ikke skjul på at det har vært en krevende jobb å nominere tre finalister.

– Men det forteller hvor mange flotte bedrifter vi har her på Haugalandet, sier Sjursen, og understreker at juryen i år har hatt et særlig fokus på evne til omstilling i krevende tider.

Her er de nominerte:

Stillasgruppen

Stillasgruppen gikk inn i oljekrisen med tilnærmet fullt fokus på stillastjenester offshore. Gjennom en storstilt snuoperasjon- uten nedbemanning – har Karmøy-selskapet klart å skaffe seg oppdrag på land som har mer enn kompensert for nedgangen i oljesektoren.

For 4 år siden var 90% av all vår aktivitet offshore. Nå har vi 0% offshore  men har økt omsetning og antall ansatte, sier eier og daglig leder Brian Sjøen.

I 2017 hadde gruppen en omsetning på ca. NOK 131 mill. og ligger an til et driftsresultat på NOK 14,5 mill. Ved utgangen av 2017 hadde selskapet 107 ansatte.

Omstillingsevne, gode resultater, sterkt lokalt engasjement og et bred samfunnsansvar er argumenter som har ført Stillasgruppen til finaleplass denne gang.

 

 

 

 

 

 

 

 

Brian Sjøen

Steinsvik

Få bedrifter i vår region har vist større innovasjonsevne enn Steinsvik as på Frakkagjerd. Fra å være en ren maskineringsbedrift for noen år tilbake er Tysvær-selskapet blitt et internasjonalt ledende selskap innen akvakultur og maritim virksomhet.

De siste fem årene har selskapet vokst fra en omsetning på under 200 millioner til vel en milliard kroner i 2017. Steinsvik er etablert i de fleste verdenshjørner og har i dag brorparten av sin virksomhet utenfor landegrensene. Selskapet har over 600 ansatte i 10 land.

Med Bjørn Apeland som eier og leder har selskapet innovert og levert produkter og prosesser som har ført selskapet helt i verdenstoppen innen sitt segment. Selskapet ble solgt til Kverva i 2017, men hovedkontoret er og blir på Frakkagjerd.

Innovasjonsevne, gode resultater på tross av enorm vekst, internasjonalt potensiale og lokalt engasjement er kriterier som gir Steinsvik finaleplass i årets kåring.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bjørn Apeland.

North Sea Container Line

North Sea Container Line (NCL) er en sterkt voksende lokal logistikkleverandør, som opererer skip mellom norskekysten og sentrale europeiske knutepunkter som Hamburg, Bremerhaven og Rotterdam. Med hovedkontor i Haugesund og et nettverk av agenter i Norge og Europa kombinerer selskapet sjø og landbasert transport for å sikre miljø- og kostnadseffektiv transport dør til dør. Selskapet er bl.a. en svært viktig trafikkleverandør til Husøy.

Ambisjonen er å knytte næringsliv og industri tettere til Europa og deres respektive internasjonale markeder. Arne Jakobsen startet selskapet i 1994 og det har de siste årene virkelig skutt fart. I 2017 omsatte NCL for 468 millioner kroner, opp hele 65 millioner fra 403 i 2016. Resultatet i 2017 ble 48 millioner, opp fra 28 millioner i 2016. Selskapet har 14 ansatte.

I 2017 har NCL utviklet et tett samarbeid med andre bedrifter og akademia gjennom forskning og innovasjonsprosjekter. Selskapet er aktiv på det lokale sponsormarkedet, og støtter blant annet lokale gründerprosjekt.

Nyskapende, ledende innenfor sitt område og en solid økonomisk forankring er argumenter som har ført NCL på pallen.

 

Her er kriteriene

Årets bedrift skal:

  1. Ha sitt hovedsete på Haugalandet
  2. Ha et godt økonomisk fundament og en god økonomisk utvikling
  3. Være ledende og/eller  nyskapende på sitt område
  4. Være aktiv som  nettverksbygger i regionen
  5. Være en god arbeidsplass/representant  for næringslivet i regionen

Juryen har bestått av Rolf Sjursen (Berge Sag), Anne Kristin Helgeland (Rogaland Ressurssenter), Jostein Aksdal (Hagland Finans), Brit Lise Steinkjellå (SR-Bank) og Egil Severeide (Næringsforeningen)

Her kan du se fullt program og melde deg på Haugalandskonferansen.