Kristian Eidesvik kan godt slenge beina på bordet. Snart overlater han familieskuta til sønnene etter konsernets beste år noensinne

Kristian Eidesvik gir seg til årsskiftet. Onsdag 18. november forteller gründeren og lokalpatrioten sin spennende historie på Næringsforeningens nettverkskveld.

Skrevet .

Over 3 milliarder i omsetning og 3000 ansatte i Norge og utlandet forteller litt om dimensjonene over Caiano-konsernet. Selv spøker 70-åringen med at han driver en «assortert landhandel» . Landhandelen inneholder alt fra skip, hoteller, eiendommer og terminaler til eiendeler i fisk og annen næringsvirksomhet.

Hør Kristian Eidesvik i samtale med Egil Severeide på Næringsforeningens nettverkskveld 18. november.

Fra han som 19-åring ble skipper på egen skute har hardt arbeid, nøysomhet og troen på egne ferdigheter vært bærebjelker i Kristian Eidesviks liv. Når jeg spør hvilket ettermæle han håper å etterlate seg, kommer det spontant:

– Han prioriterte aldri seg selv!

Han begrunner det med at han som leder og eier alltid har vært bevisst på å utvise forsiktighet og gå foran som et godt eksempel. Han håper at sønnene Bernt og Eivind, som overtar hver sin del av virksomheten fra nyttår, kan videreføre verdiene han har tuftet selskapet på.

Som politiker i 16 år (bl.a. med noen innhopp på Stortinget) har Kristian Eidesvik mange synspunkter på politikk, politikere og rollen de skal spille i vårt «sosialdemokratiske» Norge. Og som styreformann i SR-Bank gjennom mange år reflekterer han også mye over finansinstitusjonenes rolle i samfunnet. Han er bekymret for en utvikling der bankenes vilje til å ta risiko reduseres, fordi det kan hindre bedrifter i å få tilgang til nødvendig kapital.

– Bankene kan ikke bare gi finansiering til sikre prosjekter. Som samfunnsinstitusjoner må de være  villige til å ta risiko, sier Kristian Eidesvik, som ikke blir arbeidsledig når han nå stilt og rolig overlater ansvaret til sine to sønner.

– Jeg får meg et kontor i nærheten og har alltid noe å «putla med», sier den joviale 70-åringen.