(Foto: SKL)

Gjett hvor kraftdirektøren lengter etter å feriere- når han får lov..

Skrevet .
Del saken og skap bevegelse

Olav Linga, adm.dir. i Haugaland Kraft, hovedsamarbeidspartner i Næringsforeningen

 

Er livet bra?

Nå nærmer det snart sommer og varmen kommer. Lyse og fine kvelder. Ja, dette blir bra !

 

Har du eller noen i din bekjentskapskrets vært rammet av korona-viruset?

Jeg selv har sluppet klar viruset. Kjenner flere  som har  hatt det, men det har går veldig bra. Var  en uke  i karantene etter Haugalandskonferansen. Det var det hele.

 

Hva savner du mest i disse tider?

Frihet til å reise hvor en vil. Vi har hus i Spania og kunne tenkt oss en tur sørover dit nå, men det går nok ikke ennå på en stund. Håper å kunne reise i september.

Veldig mange jobber fra hjemmekontor, og møter blir avholdt digitalt. Det å møte andre i jobbsammenheng mer fysisk ser jeg frem til.

 

Er bedriften din rammet av pandemien?

Det har i grunnen gått veldig bra. Vi er leverandør av viktig infrastruktur, fiber og strøm. Og på fiber har vi aldri hatt så stor pågang som nå. De ansatte har stått veldig på. Vi har hatt en fin kombinasjon av hjemmekontor og tradisjonelle kontorløsninger. Våre montører har vært i aktivitet hele tiden.

Nesten alle våre prosjekter har gått som normalt med et par unntak. Vi har til og med ansatt flere nye i denne perioden!

Vi har også tatt del i dugnaden med å redusere regningen til våre strøm og fiber kunder med totalt 30 mill kroner, og vi har gitt millionlån til flyplassen på Karmøy for å sikre den videre driften.

Vi opprettholder vår støtte til lag og frivillige organisasjoner.

 

Hvordan tror du det ser ut på Haugalandet om ett år?

Konsekvensene av epidemien kommer til å følge oss i lang tid, men samtidig ser vi nå et lys i tunnelen. Nå handler det om å snu utfordringene krisen har ført med seg til fremtidig konkurransekraft. Det er nå vi kan skape fremtidens arbeidsplasser. Vekstbedrifter kommer til å spille en sentral rolle fremover både når det gjelder arbeidsplasser og verdiskaping.

Vi må våge å ta sjanser, se muligheter og utnytte de unike resursene og den verdifulle kompetansen som finnes i vår region. Bedrifter som kun responderer på krisen med nedbemanning og kostnadskutt vil får store problem i fremtiden. Vi må lete frem dugnadsånden, spille hverandre gode. Vi må jobbe som «Ett lag» fremover. Dersom alle bretter opp armene og gjør sitt, vil regionen kunne stå støtt som en minst like sterk og attraktiv region etter at koronaen har lagt seg. Dette kommer til å gå bra !

Hvor skal du feriere i år?

Sommeren blir i Norge. Små turer lokalt. Har ikke vært på Preikestolen eller Siggjo ennå…   Satser på Spania-tur til høsten.

Relaterte saker

Kjell Erik Kleveland

Del saken og skap bevegelse

Nå: Senior prosjektleder, PDS Protek Før: Administrerende direktør, PDS Protek Kjell Erik går etter eget ønske over i ny rolle […]

Geir Ivar Seime

Del saken og skap bevegelse

Nå: Administrerende direktør, PDS Protek AS Før: Daglig leder, PDS Mecan Geir Ivar overtar lederstolen for PDS Protek i juli. […]