Bedriftsledere med frynsete nerver burde tatt seg tid til å høre på DnBs sjeføkonom i Haugesund i dag tidlig..

Skrevet .

Øystein  Dørum rådet de mange fremmøtte på frokostmøtet i Rica Maritim til ikke å tro på alle kriseoppslagene i media.

– Norge er ikke i krise. Og skulle vi mot formodning kommer nær en, har vi et oljefond som er så sterkt og solid at det kan brukes til mange tiltak som vil sette fart på økonomien, sa Dørum og viste til  investeringer i offentlige bygg og veibygging.

Han roste embedsverk og politikere for å ha forvaltet den norske oljeformuen på en god måte.

Men sjeføkonomen innrømmet at utsiktene for neste år fraviker den trenden vi har sett de siste årene. Først og fremst fordi oljesektoren bremser litt opp. Men allerede i 2016 forventer Dørum at pila peker opp igjen, og at oljeprisen vil følge etter.

– Oljeselskapene anslår smertegrensen for oljeprisen til å ligge rundt 80 dollar per fat. Vi er i det området nå, men vi forventer at den vil stige igjen på litt sikt, sa Dørum.

Les Egil Severeide kronikk om samme emne i Jobb & Næring:

https://nforeningen.no/egil/treet-og-himmelen/

 

DnBs sjeføkonom viste også til at nedkjølingen av norsk økonomi først og fremst er et Vestlands-fenomen, naturlig nok ettersom det er her den oljebaserte virksomheten er sterkest.

Men han mente ikke på noen måte at det er riktig å bruke begrepet krise, og viste til at den omstillingen som nå tvinger seg fram er nødvendig for å tilpasse seg et lavere kostnadsnivå.

Samtidig vil prosessen gjøre det lettere for annen industri å tiltrekke seg kvalifisert arbeidskraft.