Haugalandsbedriftene Reach ASA og Solstad Offshore AS har blitt enige om bygging av et nytt konstruksjonsskip til 600 millioner kroner.

Skrevet .

Partene har bekrefter sitt nye forhold i en børsmelding på selveste valentinsdagen, skriver Haugesunds Avis.

– Reach Subsea representerer en ny kunde for Solstad Offshore, og er et spennende tilskudd i et voksende subsea marked.

Selv om selskapet er nytt, er menneskene og teamet godt kjent for Solstad Offshore og for aktørene i subsea markedet, presiserer Solstad Offshore med i en pressemelding.

Blant menneskene i det relativt ferske og børsnoterte Reach Subsea er Kåre Johannes Lie. Han var en av hjernene og tidligere dalig leder i suksessbedriften Deep Ocean. Sistnevnte er et selskap Solstad-rederiet var med på etableringen av i sin tid.

Avtalen mellom de to haugalandsbedriftene består i at Solstad-rederiet i Skudeneshavn skal bygge et nytt konstruksjonsskip til 600 millioner kroner.

Det relativt ferske og børsnoterte Haugesund-selskapet Reach Subsea blir leietaker på femårskontrakt. Skipet skal bygges av den sunnmørske verftsbedriften STX OSV AS.

Skipet blir av typen OSCC 03 og skal leveres fra verft i løpet av 2. kvartal 2014. I tillegg har befrakter opsjon på å forlenge kontrakten med ytterligere 3 x 1 år. Den faste perioden av avtalen representerer en verdi på om lag NOK 650 mill.

Skipet er 121 meter langt, 23 meter bredt og har et arbeidsdekk på omlag 1.300 kvadratmeter. Fartøyet vil bli utstyrt med en subsea kran med 250 tonns løftekapasitet og lugar kapasitet til 100 personer. Skipet er designet i henhold til de nyeste miljøstandarder med fokus på lavt drivstofforbruk, og er i samsvar med Det Norske Veritas ‘(DNV) Clean Design krav.

Les hele saken her: http://www.h-avis.no/nyheter/reach-solstad-sant-1.7767327