Prosjektleder Glenn Kolberg i PDS Protek har vært med å sikre betydelige oppdrag utenfor regionen.

Arkitektavdelingen i PDS Protek sikter nasjonalt og har store byggeprosjekter på gang i Nord-Norge.

Skrevet .

 

– I disse dager har vi fullt fokus på å planlegge et stort boligfelt i Harstad, for Jahus AS og investor Alf Moen. Feltet består av 36 boenheter på Grønnebakkan i Harstad og utbyggingen vil i tillegg gi bedret infrastruktur og bidra til sikrere vei til skoler og barnehage.

Reguleringsarbeidet vil foregå vinteren 2017 og oppføringen av de første boligene tar til i løpet av året., sier prosjektleder Glenn Kolberg i PDS Protek.

— Grunnen til at vi fikk oppdrag i Harstad startet nokså tilfeldig med en forespørsel og etter hvert et oppdrag som ble løst til kundens tilfredsstillelse. Etter hvert har dette ballet på seg og vi er nå hovedleverandør av arkitekttjenester til JaHus i Harstad. Underveis har vi også etablert nye kundeforhold og Harstad er etter hvert blitt et interessant marked for oss, tilføyer adm.dir. i PDS Protek, Terje Øverland.

Siden oppstarten av arkitektavdelingen i 2009 har den sakte men sikkert utviklet seg til en nasjonal leverandør av arkitekt- og ingeniørtjenester. Våre arkitekter, sivilarkitekter og sivilingeniører utfører i dag spennende oppdrag lokalt og nasjonalt, med oppdrag i bl.a. Stavanger, Ålesund og Oslo.

I tillegg til å ha tegnet mange flotte eneboliger i Norge,  er de to største oppdragene til nå IVAR IKS sitt 12.000 kvadratmeter store vaske- og sorteringsanlegg for plast på Forus, og 24/7 Bygget som i disse dager bygges på Rossabø i Haugesund.

– PDS Protek er et selskap som er vant til endring og fornying. Vi så tidlig at det å ha oljeindustrien som eneste fot ville være risikosport, og har de siste 7-8 årene utviklet selskapet i flere retninger for å sikre kontinuitet. I dag har vi fire avdelinger som dekker områdene olje & gass, industri, akvakultur, fornybar og 3D animasjon i tillegg til arkitekttjenester.

Og for våre ansatte så er det spennende å jobbe nasjonalt og variert. Det gir erfaring, inspirasjon og mulighet for kreativ tenking, og med dagens teknologi så kan vi utføre våre oppdrag fra Haugesund, sier  Øverland.