Dette er skipet som DeepOcean skal bruk i det viktige inspeksjonsarbeidet i Det Baltiske Hav. (Foto: DeepOcean)

DeepOcean skal inspisere rørledningene i et av de største undersjøiske gasstransportsystemene i verden som går mellom Russland og Tyskland.

Skrevet .

I en pressemelding opplyser DeepOcean AS at selskapet er tildelt kontrakt for inspeksjon av Nord Stream gassrørledningene i Det baltiske hav.

– Det har vært et viktig mål for oss å vinne inspeksjonskontrakten for Nord Stream rørledningene i Det baltiske hav, sier kommersiell direktør Rolf Ivar Sørdal.

Kontrakten er gitt av Nord Stream AG og har en varighet på to år. Arbeidet er forventet å vare 4-6 måneder per år. DeepOcean skal benytte fartøyet Deep Vision til oppdraget.

– DeepOcean har en veldig god erfaring med inspeksjon av undervannsrørledninger fra Norge til Storbritannia og kontinentet.

I tillegg har selskapet inspisert rørledningssystemer i Middelhavet og Svartehavet. Med en total kapasitet på i størrelsesorden 55 milliarder kubikkmeter (BCM) per år, er de to 48 tommers rørledningene fra Russland til Tyskland et av de største undersjøiske gasstransportsystemene i verden.

DeepOcean er derfor veldig fornøyde med nå å bli foretrukket som leverandør for rørledningsoperatøren Nord Stream AG, sier Sørdal