– Jeg pleier ikke å investere i noe vi ikke jobber med selv. Dette er et unntak, sier Jakob Hatteland. Her fra samtalen med Øyvind Stavland og Egil Severeide under Haugalandskonferansen nylig.

Gründer Jakob Hatteland tjente milliarder på teknologisalg. Nå investerer han i fiskefabrikk i Egersund.

Skrevet .

Det var blottet for fisk på lunsjbordet i Stavanger da to av Rogalands mest fremtredende næringslivsmenn skulle presentere sin nye storsatsning. Anbjørn Øglend er mest kjent som slakterigründer mens Jakob Hatteland har bygget milliardverdier i Nedre Vats med satsning på ulike it-virksomheter. Nå går de to sammen om en ny storsatsning i fiskerimarkedet. De to vil bygge en ny fabrikk som skal produsere proteiner og olje ut av pelagisk fisk, skriver dn.no.

De to markante Rogalandsinvestorene Jakob Hatteland og Anbjørn Øglend skal bygge en ny proteinfabrikk i Egersund til 300 millioner kroner.

– Vi regner med en omsetning på rundt 250 millioner kroner fra fabrikken i første omgang, sier Øglend.

I første omgang skal fabrikken levere fiskemel til fiskeforprodusenter, men Øglend har ambisjoner om å gå høyere opp i næringskjeden. Han mener det på sikt vil være et marked for å levere fiskeproteiner til menneskefor.

Pelagiske fiskeslag omfatter arter som øyepål og kolmule, som i dag sjelden spises av mennesker.