Bjørn Apeland har gjort suksess som grûnder og står bak flere nyvinninger i Steinsvik Group i Tysvær. Her jubler han over prisen, flankert av regionleder EY Stig Tore Strand og Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø. Foto: Bård Gudim

Tysvær-gûnderen Bjørn Apeland i Steinsvik Group ble kåret til årets vekstskaper i Rogaland under Ernst & Youngs arrangement i Stavanger torsdag kveld.

Skrevet .

Dermed følger han i Øystein Matres fotspor. Westcon-direktøren kunne hente hjem vinnerplaketten under den tilsvarende konkurransen i fjor.

I begrunnelsen for tildelingen heter det at «Bjørn M. Apeland i Steinsvik Group AS i Førresfjorden er med sitt engasjement for de ansatte, bedriften og bransjen en verdig vinner av EY Entrepreneur Of The Year 2013, region Sørvest.»

Opprinnelig hadde 454 selskaper kvalifisert seg i region Sørvest (Rogaland) i årets konkurranse, som arrangeres av EY (Ernst & Young).

Av disse var fem nominert til den regionale finalen i Stavanger torsdag kveld. Her var to andre også fra Nord-Rogaland; Jone Tveit i Tveit Regnskap og Svein Atle Berge i Ølen Betong.

I tillegg til Apeland går Henning Stokke og Trond Arve Pettersen fra Hytracc Consulting AS i Stavanger videre til den nasjonale finalen.

Kåringen fant sted på Hall Toll i Stavanger torsdag kveld.

Totalt 12 nasjonale finalister kåres på seks regionskåringer rundt om i landet i løpet av oktober.

Disse 12 kjemper om å bli Norges beste vekstskapere innen kategoriene industri, tjenester og handel på den nasjonale kåringen på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo mandag 2. desember.

En av disse vinner i tillegg den nasjonale hovedprisen, Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2013, og blir også Norges representant på verdenskåringen i Monaco juni 2014.

Her er juryens begrunnelse:

«Vekstskaperen har vist en enorm skaperglede samtidig som han evner å gjøre ideer om til innovative og lønnsomme produkter.

Han har også gjennom å bygge strategiske allianser skapt en innovativ virksomhet som konkurrerer internasjonalt.

Virksomheten har satt nye standarder for fremtiden, og gjennom investeringer i inn- og utland er de godt posisjonert for videre vekst.»

Steinsvik Group er et industrikonsern med avanserte og robuste produkter og løsninger til offshore- og maritim industri og til havbruksnæringen.

Steinsvik er en global aktør med hovedkontor ved Haugesund, ny fabrikk i Vietnam og datterselskaper/-representasjon flere steder i Europa, i Sør-Amerika, Nord-Amerika, Asia og Oceania.

– Dette er tolvte året på rad hvor vi gjennomgår samtlige norske selskaper i jakten på den beste vekstskaperen, forteller Stig Tore Strand, partner og ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year (EOY) i region Sørvest.

– Norge trenger vekst og dynamikk i næringslivet for å skape arbeidsplasser og finansiere våre velferdsordninger.

De som står bak disse vekstselskapene er hverdagshelter som ofte legger inn usedvanlig mye arbeid for å skape usedvanlige resultater, sier Strand.