Wärtsilä i Rubbestadneset har sikret seg jobb på dette 104 meter lange skipet

Skrevet .

Wärtsilä har sikret seg kontrakt på levering av motorer og avgassrensesystemer til et nytt ekspedisjonsskip designet av Ulstein Design & Solutions.

Det 104 meter lange fartøyet blir bygd på det kinesiske verftet China Merchants Heavy Industry (Jiangsu) for det amerikanske rederiet Sunstone Ships Inc i Miami.

– Dette betyr jobb for Service-avdelingen på Rubbestadneset, Wärtsilä Norway, og rensesystemet blir levert av Wärtsilä i Moss, heter det i en pressemelding.

Avtalen er landet med norske Ulstein Design og Solutions, som er ansvarlig for å levere både design og utstyrspakken til verftet.

For Wärtsilä innebærer det levering av to 6-sylindrede motorer utstyrt med deres NOx-reduserende eksosrensesystem, og to 8-sylindrede motorer.I tillegg er det opsjoner på ytterligere ni fartøy.

– Pålitelighet og ytelse er viktige kriterier for cruiseskip, siden de hovedsaklig oererer på strenge tidsskjema. Samtidig er miljømessig bærekraft i dag et viktig element i cruisesektoren.

Wärtsiläs omdømme snakker for seg selv på alle disse områdene, sier salgssjef Ove Dimmen i Ulstein Design & Solutions AS.