Jobbintervjuet er verstingen blant alle rekrutteringsmetodene som blir brukt, mener psykolog Espen Skorstad.

Skrevet .

Jobbintervjuet er verstingen blant alle rekrutteringsmetodene som blir brukt, mener psykolog Espen Skorstad.

– Årsaken henger først og fremst sammen med at det er så mye skjønn involvert. Dette resulterer ofte i at personen som rekrutterer ender opp med å ansette kandidater som ligner på ham selv, ut fra faktorer som blant annet personlighet, evner, sosiokulturell bakgrunn og kjønn, sier Espen Skorstad, som er spesialist innen arbeids- og organisasjonspsykologi.

Han mener at intervjuet, CV-en og referansesjekken er metoder som kommer lavt ut i evalueringer.

– Om man vil være på på den trygge siden, velger man strukturerte intervjuer, kvalitetssikrede tester og assessment-sentre, sier Skorstad.

Statoil bruker såkalte assement-sentre til å finne de beste medarbeiderne. Dette synes Skorstad er veldig smart.

– Dersom logistikken flyter, simuleringsøvelsene er gode og bedømmerne har riktig kompetanse, er dette blant det smarteste man som arbeidsgiver kan gjøre. Resultater fra store internasjonale undersøkelser viser at det er sterk sammenheng mellom prestasjon i assessment-senteret og senere fremgang i arbeidslivet, sier Skorstad.

Han mener at Statoil har veldig gode assessment-sentre, selv om han stusser litt på valget av legobygging som simuleringsøvelse.

– I utgangspunktet bør en simuleringsøvelse måle de kompetansene som er relevante for en gitt stilling, samtidig som den gir et relevant bilde av hvilke arbeidsoppgaver de nyansatte vil møte i selskapet, sier Skorstad
til dn.no.

Les mer her:
http://www.dn.no/karriere/article2504223.ece