Oppkjøpsbølgen i oppdrettsnæringen fortsetter. Bjørn Apeland utelukker ikke at Steinsvik AS kan være kandidat.

Skrevet .

– Jeg tror vi vil få flere overraskelser i den forstand at aktører som man i utgangspunktet ikke tenker på som aktuelle for havbruks-teknologi, plutselig kan gjøre seg sterkt gjeldene, sier Bjørn Apeland og viser til at japanske Mitsubishi kjøpte Cermaq, og Fjordlaks som også ble kjøpt av japanske interesser.

Han avviser ikke at han selv kan befinne seg i samme situasjon. Han eier nå 50% av Steinsvik AS, og det er bare få år siden han fikk med seg Kverva AS på eiersiden.

Men hvem vet, også vi er et selskap som kan være interessant for større aktører, sier nestoren til kyst.no.

Ifjor hadde Steinsvik AS en omsetning på vel 708 millioner kroner og et driftsresultat på drøye 82 millioner kroner.

I løpet av de siste  ukene har oppdrettsnæringen vært vitne til at utstyrsleverandøren Storvik Aqua AS ble oppkjøpt av Vard-konsernet og at den islandske utstyrsleverandøren Vaki ble slukt av amerikanske Pentair.

Mer vil komme, skal vi tro teknologi-nestor Bjørn Apeland.

En av driverne i slike prosesser er nedgangen i oljesektoren som har drevet frem økt fokus på utvikling og nye markeder for etablerte selskaper. Disse opplever nå at en store deler av inntektsgrunnlaget forsvinner og at de må snu seg rundt, sier Apeland til kyst.no.

Men han mener at dette er bare en av flere forklaringer. Vel så viktig er det at flere av de store internasjonale selskapene har fått øynene opp for hvilke enorme muligheter som ligger i oppdrettsnæringen.