Larvik er den eneste kommunen i landet som har en mer effektiv kommunal ledelse enn Karmøy. Haugesund ender på 16. plass, viser en ny analyse.

Skrevet .

Dette fremgår av det såkalte Byråkratibarometeret, som er publisert i avisen Kommunal Rapport på grunnlag av en analyse fra konsulentselskapet NyAnalyse. Rapporten er basert på data fra Statistisk Sentralbyrå.

Det er bare Larvik som bruker en mindre del av kommunens utgifter til byråkrati. Bak Karmøy følger Porsgrunn, Bergen, Ski, Sogndal, Ullensaker, Nedre Eiker, Os (Hordaland) og Sandnes.

Blant de 20 øverste i kommunaladministrativ effektivitet finner vi Haugesund på 16. plass og Stavanger som nr. 20. Tysvær er nr. 113, Sveio nr. 141, Vindafjord nr. 181, Etne nr. 208, Sauda nr. 274, Suldal nr. 335, Bokn nr. 362 og Utsira nr. 426.

NyAnalyse gjør oppmerksom på at Byråkratibarometeret ikke gir noen vurdering av kvaliteten på administrasjonen. Barometeret avdekker store forskjeller i administrative kostnader i kommuner med nokså likt innbyggertall. Dette betyr at undersøkelsen ikke er noe argument for kommunesammenslutninger.

Karmøy-ordfører Aase Simonsen sier i en kommentar til Karmsund at sølvplassen i «NM i kostnadseffektiv kommunal ledelse» er et resultat av mange års arbeid.

Les hele saken i Karmsund her: http://karmsundavis.no/2012/10/12/karmoy-nest-best-i-landet/