-Med oppkjøpet av Bøn biobrensel tar vi et stort steg i riktig retning, sier Kjetil Vikingstad i Geminor.

En av fire "Årets bedrift"-kandidater,  Geminor, slår til med strategisk oppkjøp på Østlandet.

Skrevet .

Det karmøybaserte resirkuleringsselskapet Geminor kjøper nå opp biobrenselprodusenten Bøn Biobrensel AS i Eidsvoll. Oppkjøpet betyr at Geminor styrker sin posisjon som ledende aktør innen produksjon av resirkulert brensel i Norden.

Administrerende direktør i Geminor, Kjetil Vikingstad, og daglig leder i Bøn biobrensel AS, Johan Peter Olö, signerte nylig en oppkjøpsavtale som sikrer Geminor 100 prosent av aksjene i biobrenselprodusenten. Overtakelsen betyr at Geminor dobler sin kapasitet for produksjon av flis til bruk som brensel til fjernvarmeanlegg og i strømproduksjon.

Bøn biobrensel AS, som ble opprettet i 2011, produserer brensel i form av returflis og bioflis og jobber med mobile CBI kvernere som opererer på forskjellige gjenvinningsstasjoner i Sør-Norge. Selskapet produserte 75 000 tonn flis og omsatte for 13 millioner kroner i 2018.

– I Bøn biobrensel er vi godt fornøyde med å bli en del av en ambisiøs bransjeaktør som Geminor. Driften vil fortsette som tidligere, men i og med at Geminor nå går fra å være vår største oppdragsgiver til å bli eier, er det duket for større produksjon og mer skreddersydde kundeløsninger i årene som kommer. Allerede i 2019 regner vi med å øke produksjonen av flis til 120 000 tonn, sier daglig leder i Bøn biobrensel AS, Johan Peter Olö.

Størst på import

Geminor er i dag Norges største importør av restavfall som drivstoff, såkalt refuse-derived fuel (RDF) og solid recovered fuel (SRF), og har avdelinger og mottaksstasjoner både i Skandinavia, Finland, Tyskland og UK. Selskapet håndterer mer enn 1,4 millioner tonn avfall hvert år og har kontrakter med mer enn 80 forbrennings- og gjenvinningsanlegg i Nord-Europa.

Administrerende direktør i Geminor, Kjetil Vikingstad, har planene klare rundt oppkjøpet.

– Med Bøn biobrensel AS blir vi mer tilgjengelige, vi øker kapasiteten og blir vesentlig sterkere innen mobile produksjonsoppdrag i Norge. Vårt ønske er å bli en komplett aktør i bransjen – både hva gjelder behandling og avsetning av avfall for norske kommuner. Med oppkjøpet av Bøn biobrensel tar vi et stort steg i riktig retning, sier Kjetil Vikingstad i Geminor.