Morten Klungland er en av grunderne i Urban Bygg.

En familiebedrift og en fremadstormende boligleverandør er lokale kandidater til Ernst & Youngs Vekstskaperpris i Rogaland

Skrevet .

Industrivarehuset Kyvik og Urban Bygg er lansert som kandidater til prisen Entrepreneur Of The Year.

384 bedrifter er kartlagt, og Urban Bygg AS og Kyvik Industrivarehuset er de eneste fra vår region blant de ti selskapene som er klare for regionfinalen.

Kriteriene for å bli vurdert som vekstskaper i EOY er blant annet at du kan vise til vesentlig omsetningsvekst, positiv resultatutvikling og egenkapital, samt vekst i antall ansatte.

Kyvik Industrivarehuset AS – Thorleif Kyvik
Kyvik Industrivarehuset AS, en femte generasjons familiebedrift, ble etablert i 1866 i Haugesund og er blant de aller største leverandørene til norsk industri. Vekstskaper Thorleif Kyvik er største aksjonær. Selskapet har salgskontorer og butikklokaler i Haugesund, Bergen og Stavanger. Salget består blant annet av verneutstyr, verktøy, maskiner og annet utstyr til industrien. Oljenæringen står for omtrent 40 % av omsetningen.

Urban Bygg AS – Dag Arne Toft og Morten Klungland
Morten Klungeland og Dag Arne Toft, som begge er utdannede tømrere, startet i 2004 selskapet Skåredalen Bygg AS. Eventyret startet i 2006, da Morten ble bedt om å tegne huset til en kamerat. Huset fikk mye positiv oppmerksomhet, og selskapet Urbanhus ble skapt. Forretningsideen var kommersialisering av moderne funksjonalistiske hus som tidligere var forbundet med dyre arkitekttegnede prosjekter. Hovedfokuset er å få det enkle til å se bra ut. Det har de lyktes med, og selskapet, som nå selger ca. 30 boenheter i året, har avdelinger i Haugesund, Stavanger og Oslo