De har allerede fått henvendelser på rigg- og fartøyprosjekter. I Gismarvik havn forbereder Stavangerselskapet seg på bedre tider.

Skrevet .

– Det ser jo litt øde ut i dag, men vi har flere henvendelser på både rigg- og fartøysprosjekter. Vi ser for oss drift fra oktober av, sier administrerende direktør Olav Anders Stople i GMC Marine Partner til Haugesunds Avis

GMC Marine Partner bestemte seg i 2013 for å flytte deler av virksomheten fra basen i Jåttåvågen til kaiområdet i Haugaland Næringspark. I nedgangstider og uten kontrakter har de likevel investert rundt 40 millioner i leieavtaler og bygg på Gismarvik.

50 nye arbeidsplasser på Gismarvik

– Det er litt som med høna og egget. Vi investerer forholdsvis hardt i bygg og anlegg. Det er en risiko, men vi må vise oppdragsgiver at vi har noe å tilby, sier Stople til Haugesunds Avis

Stolpe forteller at GMC på sikt kommer til å ha 20-30 fast ansatte lokalt.

– Vi kommer i liten grad til å bruke personell fra sørfylket. Det er lite fleksibelt og ikke konkurransedyktig. Vi ønsker i stedet å bygge opp et nettverk av lokale leverandører. Vår satsing er ikke avhengig av kortsiktig gevinst. Engasjementet vårt her i Gismarvik er på 25 år minimum, og vi har tro på potensialet som ligger her framover i tid, sier den administrerende direktøren til Haugesunds Avis.

Les hele saken hos Haugesunds Avis