Bokn Maritime Senter på Knarholmen er blitt et attraktivt lagrings- og serviceområde for båter. Båtene er løftet opp med distriktets største mobile båtkrane fra senterets nye sjøanlegg.

Skrevet .

Mer enn 50 båter er klar for vinterlagring på Bokn Maritime Senter, forteller daglig leder Petter Haavik.

De 50 båtene ligger i vinteropplag, enten inne i temperert hall eller ute på plassen. I tillegg har vi flere store og små båter til service, vedlikehold, lakkering og reparasjon.

I den senere tid har vi hatt stadig flere arbeidsoppgaver også på yrkesbåter. For yrkesbåtene er tid penger og derfor er vårt moderne anlegg midt i blinken for denne type servicevirksomhet.

Med kapasitet opp til 70 tonn kan vi ta i mot både små og relativt store båter fra den private og profesjonelle flåten. Det er mange som er positive til beliggenheten og vi opplever jevnt over god etterspørsel på våre tjenester fra både nord- og sør-fylket.

Det er også gledelig at lokalbefolkningen på Bokn benytter oss i stor grad. Fra april i år har mer enn 100 båter vært oppe fra sjøen for våre maritime tjenester. I tillegg kommer de som nå er tatt opp for vinterlagring.

Det er også muligheter forservice, reparasjon og vedlikehold av alle typer båter gjennom Nordvegen Marine Services AS .

Vi har et eget vann- og sandblåsingsanlegg som effektivt fjerner bunnstoff og har bygget vestlandets største lakkeringshall på hele 500 m2 med plass til båter over 24 meters lengde, samt en egen reparasjonshall for motor og framdriftssystemer.

– Vi har kanskje plass til noen mindre båter innimellom de store båtene inne i hallen, men ellers er vi svært fornøyd med å få fullt opp innelagringen såpass tidlig i vår første sesong, sier Petter Haavik.

Senteret bygger opp stadig mer kompetanse innen sine tjenester. I den anledning har også produsenten av Barracuda båtene flyttet fra Skjold til det nye maritime senteret på Bokn.

Produsenten Dancer Holding AS har produsert båter i mer enn 20 år og denne kompetansen er nå gått inn i tilbudet av tjenester.

Helge Haga, båtprodusent og mannen bak Barracudabåtene, vil også gjennom selskapet Boat and Vessel Control Bokn AS utarbeide kvalitetssikringssystemer basert på ISO 9001-standard rettet mot kontrollordningen av fiskebåter fra 10,67 til 15 meter.

– Vi håper å kunne komme i mål med dette snart og bli godkjent som kontrollforetak,sier Helge Haga.

Haga forteller videre at målsettingen framover er å tilby stor kompetanse innenfor de maritime tjenester. Vedlikehold og reparasjon av båt, krever kompetanse og erfaring innenfor flere felt.

Den kompetansen bygger vi opp nå i stadig større grad.