Fra venstre: Frank Vikingstad, Sysco, Jan Erik Søvik, Hårfagrerittet, Trygve Voll, HIL, Kjell Åge Kallevik, FKH og Øystein Grønnhaug fra Grønhaug Eiendom AS.

Lørdag 6. mai er det premiere på et nytt motbakkeløp som er tilpasset hele familien, der en enten kan gå, jogge, sykle eller begge deler. Distansen er fra Ramsdalen og opp til toppen av Steinsfjellet.

Skrevet .

Sysco Challenge er et samarbeid mellom Hårfagrerittet og HIL Friidrett som arrangører, og Sysco, FKH og Grønhaug Eiendom som samarbeidspartnere.

Starten av løpet er like ved området til gamle Haugaland Bilag i Ramsdalen der stigningen opp mot stemmen starter før Eivindsvatnet. Videre følger løypa veien opp mot søre enden av Krokavatnet, og svinger av til høyre før Krokavatnet, over broen og videre opp på den nye grusveien mot Steinsfjellet. Siste del er stigningen på asfalt opp mot toppen av Steinsfjellet. Avstanden fra start til toppen av Steinsfjellet blir ca 4.5 km.

Det er også mulighet for å melde seg på Duathlon, der en i så fall må sykle først og løpe etterpå.  Velger en denne varianten må en tilbake til startpunktet via Skjoldaveien før en kan starte en gang til med tidtaking. HIL vil arrangere felles løpetreninger i traseen hver mandag fram mot konkurransedagen. Det vil også bli lagt ut noen «tider å slå» for dem som liker tidtaking. Dette er i følge arrangør helt helt valgfritt. «Det er opplevelsen og stemningen i og rundt løypa som er i hovedfokus» sier arrangørene, som for øvrig også har etablert en egen bedriftsklasse til løpet.

Her kan du lese mer om arrangementet, se video av løypetrase og melde deg på

mål sysco challenge