Motedesigner Kristine Vikse høster stor oppmerksomhet etter moteshowet i Oslo. - Kristine Vikse kan stå bak neste sommers «må ha»-garderobe, skriver KK.

Skrevet .

Flere motemagasiner har viet Kristine Vikse spalteplass denne uka.

På frakteskuta MS Vikse på Vippetangen i Oslo har den sjøgrønne ripa blitt tryllet om til catwalk, skriver KK i sin reportasje.

Rælingen er pyntet med skjell og linstoff, i baugen henger hvite lerret og lysegrønne drinker står på rekke og rad.

Til lyden av måker, live musikk og med skipshornet til Gressholmen-ferga i det fjerne, har den norske designeren Kristine Vikse invitert sine gjester ut på Oslofjorden for å se sin siste kolleksjon for neste vår- og sommer.

– Visningen skal gi en følelse av lounge og strandliv, og modellene er stylet som rocka havfruer, sier Vikse til KK.

Havfruenes antrekk er pyntet med vakre skjell. Designeren har vært på Kreta og sanket inn i hele sommer, og konkylier med perlemor og muslinger har blitt til maritime halssmykker og hårpynt.

– Kolleksjonen er inspirert av havet. Man kan se dette på de forskjellige blåtonene, men vi har også gått under havet og funnet korall, grønne toner og sorte teksturer, sier Vikse til Side2.

Ikke bare har hun tatt inspirasjon fra farger, men med kolleksjonen ønsker hun også å gjenspeile hvordan havet går fra blikkstille og rolig, til stormende og dramatisk.

– Siden jeg er fra Haugesund er dette et nært tema for meg, og det er også derfor det passet perfekt å holde visningen på sjøen, sier hun.

Det ble vist mye strikk og ull, og nettopp strikk er også designerens signatur. Men det ble også vist feminine kjoler og buksedresser i silke, skjorter, og shortser. Stilene er feminine, og løse topper ble ofte vist sammen med smale ben, men det var også innslag av mer rocka og mørke antrekk, og en generelt løs silhuett, sier Vikse.

Les mer her:
http://www.kk.no/920835/legg-merke-til-disse-plaggene
http://www.side2.no/catwalk/article3661697.ece