Stord-samfunnet jubler: Kværner Stord får storkontrakten på Johan Sverdrup-feltet

Skrevet .

Offshoreentreprenør Kværner og det amerikanske oljeserviceselskapet KBR har i fellesskap fått kontrakt med Statoil for totalleveranse av et plattformdekk til utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet, ifølge en melding mandag morgen.

Kontrakten har en verdi på 6,7 milliarder kroner for prosjektpartnerskapet, og ble vunnet i tøff internasjonal konkurranse, opplyses det.

Så langt har norsk leverandørindustri vunnet hovedkontraktene på Johan Sverdrup.

Det er positivt at Statoil og leverandørene i felleskap er i ferd med å bryte kostnadskurven og sikre konkurransekraft i en tid som er krevende for hele industrien, sier Margareth Øvrum, konserndirektør i Statoil med ansvar for teknologi, prosjekter og boring i meldingen.

Dekket skal leveres til bolig- og utstyrsplattformen som er en av fire plattformer i fase 1 av utbyggingen av gigantfeltet.

Kontrakten kommer i et klima der oljeselskapene og deres leverandører innfører endringer med mål om varige prisreduksjoner.

– Dagens avtale viser at også Kværners virksomhet for plattformdekk har etablert et nytt, konkurransedyktig kostnadsnivå. Dette styrker vår posisjon for også å vinne fremtidige oppdrag, sier konsernsjef Jan Arve Haugan i Kværner i meldingen.

Prosjektet vil bli gjennomført som et 51/49 prosent prosjektsamarbeid mellom Kværner og KBR, fremgår det.

«Engineering av plattformdekket vil bli ledet av KBR i Leatherhead, Storbritannia med full integrasjon av engineering-ressurser fra Kværner. Innkjøpsaktiviteter for prosjektet vil bli foretatt i både Norge og Storbritannia», skriver selskapene.

Plattformdekket er planlagt levert første kvartal 2019, og prosjektet vil på det meste involvere 1500-2000 personer.

– Nå skal vi levere som lovet, og hele Kværner ser i dag frem til å komme i gang, sier Haugan.

Kontraktspartnere er Kværner Stord AS og KBR ltd.