Til tross for at hun tjener over snittet, må Stavanger-læreren bosette seg nord for Boknafjorden for å kunne kjøpe den boligen hun ønsker seg.

Skrevet .

– Det blir nok Haugesund eller Karmøy. Jeg tror nesten jeg kan få meg en enebolig for det leiligheten min her i Stavanger er verdt, sier Sølvi Brekke til NRK Rogaland.

Hun er langt fra alene. Flere rektorer i Stavanger skolen klarer ikke å få kvalifiserte lærere til ledige jobber.

Utdanningsforbundet forteller om mange lærere som flytter ut av kommunen. Sølvi Brekke har selv flere lærervenner som har valgt det samme som hun selv.

– Jeg har venninner som er enslige og ikke får lån i banken. Jeg vet også om mange som har reist hjem dit de kommer fra, sier hun.

Beregninger SR-Bank har gjort for NRK viser at lønnen til en nyansatt lærer ikke rekker til å lånefinansiere selv en knøttliten leilighet i dagens marked på Nord-Jæren.

– Jeg har lyst til å bo i noe annet enn en liten kjellerleilighet på Storhaug i lengden. Jeg er heldig og har kommet inn på boligmarkedet og har opparbeidet meg en viss egenkapital.

Likevel strekker det ikke til når jeg ønsker meg en liten hageflekk og litt mer enn en leilighet med ett soverom, sier Sølvi Brekke.

Hun er en av flere erfarne lærere som sier opp sin faste lærerjobb i Stavanger-skolen på grunn av skyhøye boligpriser.

Brekke har arbeidet som lærer ved Vassøy skole i fire år. Hun stortrives, men behovet og drømmen om et lite hus med en hageflekk kan ikke lenger kombineres med en lærerjobb i Stavanger.

– Jeg synes det er veldig trasig fordi jeg trives veldig godt i den jobben jeg har og kunne veldig godt tenkt meg å fortsette, men nå blir jeg boligflyktning, sier hun.

Les mer her: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/nord-jaeren/1.8385601