På Næringsforeningens Byggarena ble ideen sådd. Nå er Terje Lindstrøm i GL Prosjektservice og direktør Heidi Aarøe Moe i Studentsamskipnaden over halvveis i et byggeprosjekt i lyntogfart.

De feiret et storbygg som er ført opp i rekordtempo.- Vi la en plan vi ikke trodde på selv, sier GL-sjefen.

Skrevet .

I går var det kranselag på Studentsamskipnadens nybygg i Haugesund sentrum. På tomta til ærverdige sentrumsheimen reiser det seg et leilighetskompleks som skal huse et hundretalls studenter. Og det i rekordtempo.

– Fundamenteringen startet i januar. 7. august skal vi være ferdige. Vi la en plan vi ikke hadde tro på selv. Men jammen tror jeg vi skal bli ferdige i tide, sa Terje Lindstrøm i GL-Prosjektservice

Det er et pilotprosjekt han og administrerende direktør i Studentsamskipnaden, Heidi Aarøe Moe, har styrt. Et nybrottsarbeid med stor risiko, sa Aarø på kranselaget i går. Et passivhus i massivt tre. En byggemetode uprøvd på disse trakter.

– Da vi presenterte planene på Byggarena for to år siden, var det mange som var skeptiske.

Men vi kom i kontakt med noen som ville være med videre. GL var en av dem. Vi har hatt et fantastisk samarbeid og jeg er sikker på at vi skal kunne tilby våre studenter et flott bygg allerede i høst, sa Aarø Moe.

Terje Lindstrøm returnerte de gode ordene og roste underleverandører og arbeiderne.

-Vi gjennomfører et prosjekt med en byggemetode vi ikke har vært bort i før. Vi har å gjøre med kjempedyktige fagfolk som har levert med kvalitet, var hans dom.

Aarøe Moe gav også ros til Haugesund og Petter Steen jr. som har pushet prosjektet i politiske fora.

Også HSH er en del av prosjektet. Høgskolen skal leie etasjen på gateplan til undervisningslokaler, mens etasjene over i sin helhet skal bli studentboliger.

studentsamskip (1)