Sparebank Vest la ned filialer og fikk flere kunder.- Kan ikke stemme, sier Mister Skånevik

Skrevet .

Sparebanken Vest la tidligere i år ned sine bankfilialer i Sveio, Skånevik og Sæbøvik og fikk en nettoøkning på 59 kunder i disse områdene, kan konsernsjef i Sparebanken Vest, Jan Erik Kjerpeseth fortelle til Bergens Tidende.

– Jeg vil være forsiktig med å si at dette er allmenngyldig. Men vi har i hvert fall ikke fått det kundefrafall vi på forhånd kunne frykte, legger han til.

Fagsjef Jorge Jensen i Forbrukerrådet er ikke overrasket i det hele tatt.

– Dette forteller litt om betydningen av bankfilialer. Det er snart bare litt romantikk igjen, hos de få som fortsatt snakker om behovet for filialer, sier Jensen.

Han minner om at de få som bruker fysiske banktjenester blir belastet med store gebyrer.

– Og det i seg selv tvinger frem en digitalisering som snart alle vil tilpasse seg. Jensen mener derfor at dette er en utvikling som passer de aller fleste forbrukerne kjempegodt.

Les også: Vil ha flere filialer i Sunnhordland

Det er Mister Skånevik, Hans Olav Tungesvik, slett ikke enig i

– Det jeg hører, er det stikk motsatte. At banken ble nedlagt 8. januar, er et så stort tap for bygden, at jeg har ikke ord for det.

Vi venter bare på at en annen bank skal etablere seg som vi kan gå over til, sier Tungesvik,  tidligere Stortingsrepresentant for KrF  og leder for bankaksjonen i bygda.

Han finner det høyst overraskende at Sparebanken Vest har fått så mange nye kunder.

Les mer her:

http://www.bt.no/nyheter/okonomi/La-ned-filialer-og-fikk-flere-kunder-3420670.html