Mens mange nedbemanner, går Alf Lea Brannvern mot strømmen. To nyansatte- og en på 60 pluss!

Skrevet .

– Kjekt her, sier John Inge Samdal og pusjer trillevogna full av brannslukkingsapparater. 60-åringen er nettopp begynt i ny jobb, og det er dama ved siden av som valgte han.

– Vi kjente John Inge litt fra før, og jeg visste at han var en dugande kar. Alder betyr lite når vi vet vi får skikkelige folk, sier Kristin Amdal og pusjer med.

Vi er helt nord på Risøy, i Lea-familiens rike et steinkast fra Aibels storslåtte anlegg. Her driver tredje generasjon Lea med salg og service av brannslukkingsutstyr til bedrifter, skip og rigger.

Alf Lea & Co Brannvern AS står det skiltet.

Vegg i vegg med den samarbeidende bedriften Alf Lea Dykk AS, som leverer dykkerutstyr og dykkertjenester til delvis det samme markedet;

Og selv om det kanskje går  litt tregere med å få solgt nytt utstyr nå, er driftsleder Kristin Amdal betinget optimist.

Oppdragsmengden er stigende, og i løpet av sommeren er to nye medarbeidere på plass. En på marked, og en servicetekniker.

– Nå er vi blitt 11 ansatte, og da kom vi plutselig på  at vi må vi ha verneombud, ser Kristin og ler hjertelig. – Vi må jo følge Arbeidsmiljøloven!

Hvordan ser det store bildet ut?

– Bedrifter on- og offshore er pålagt å ha service på utstyret sitt. Det gir oss et godt basismarked. Nå skal to mann ned til en subseabåt i Kongo.

Vi produserer også slukkeanlegg til både virksomheter på land, skip og rigger. I tøffe tider merker vi at bedriftene søker mot billigere løsninger, men vi holder stand fordi vil alltid leverer kvalitet, sier driftslederen, som har lokale selskaper som hovedkunder.

Westcon, Eidesvik, DOF og Solstad er gode kunder, men Transocean er kanskje den største. Vi leverer mye til selskapets rigger, sier Amdal, som leder en bedrift som omsetter for rundt 22 millioner kroner årlig.

lea 2

Kristin Amdal er driftsleder hos Alf Lea Brannvern, og trives blant brannslukkingsutstyr av alle slag..