Bernt Jæger (t.v.) og Pär Johanson gleder seg til Haugalandskonferansen neste år.

Publikum kan se frem til et annerledes foredrag når Pär Johansson entrer scenen under Haugalandskonferansen 4. mars.

Skrevet .

Bernt Jæger i Næringsforeningen møtte den karismatiske teater-lederen  i forbindelse med et foredrag han holdt i Oslo i mai, og sier det var en sterk  opplevelse.

– Jeg hører mange foredrag i løpet av året, men sjelden noen som griper deg på samme måte som Pär Johansson gjorde i løpet av sine 50 minutter denne dagen, sier Jæger.

Pär Johansson er initiativtaker og leder for Glada Hudik-teatern i Sverige, en teatergruppe der utviklingshemmede og normalhemmede skuespillere opptrer side om side. Mer enn 130 000 tilskuere har sett ensemblets produksjoner siden oppstarten i 1996, og i Sverige dyrkes teatergruppen nå som helter.

Johansson har mottatt flere priser både som leder og foredragsholder, og viser i sitt arbeid hvordan mennesker kan utvikles selv om de tilsynelatende har dårlige forutsetninger for å lykkes.

Hans mantra er at det er bedre å være veldig bra på en ting enn halvdårlig på ti. Å få anledning til å vise hva man kan og at det verdsettes, gir ytterligere vekstmuligheter.

Å hjelpe mennesker til å utvikle seg er det mest spennende arbeid som finnes. Det gjelder hvem som helst og hvor som helst, funksjonshemmede, så vel som i multinasjonale selskaper, mener Johansson.

Par Johanson scene

 

Her kan du lese mer om programmet til konferansen