Eidesvik Offshore og Reach Subsea har i partnerskap inngått kontrakt med Technip i Norge.

Skrevet .

– Dette er en milepæl for selskapet, og vi er stolte av at Technip, en av verdens største undervanns-entreprenører, har vist oss denne tilliten.

Vi tror dette kan danne grunnlag for et langsiktig og godt samarbeid mellom våre selskaper, sier Jan Fredrik Meling, konsernsjef i Eidesvik Offshore i en felles børsmelding fra de to selskapene.

Den faste delen av kontrakten er 110 dager pluss forlengelsesopsjoner med oppstart i mars 2015, til en dagrate som reflekterer gjeldende markedsvilkår.

Samarbeid

Kontrakten vil bli utført ved bruk av Eidesvik Offshores nybygg TBN Eidesvik Neptun, utstyrt med Reach sine ROV, og bemannet med marint personell fra Eidesvik og ROV personell og ingeniører fra Reach.

.

Storsatsing innen subsea

TBN Viking Neptun er Eidesviks hittil største satsing innen subseamarkedet. Det har vært høyt fokus på miljøvennlige løsninger, og skipet er godt forberedt på å møte fremtidens strenge miljøkrav også i sårbare områder som arktiske farvann.

Subsea-fartøy er 145 meter langt, har plass til et mannskap på 150 personer, og et arbeidsdekk på hele 2400 kvadratmeter.

– Vi er veldig fornøyd med at samarbeidsavtalen med Eidesvik Offshore har gitt resultater i form av kontrakter såpass raskt.

Dette er for oss en bekreftelse på at vi evner å skape løsninger for våre kunder ved å kombinere rett fartøy med godt utstyr, understøttet av vår høyt kvalifiserte organisasjon, uttaler Jostein Alendal, konsersjef i Reach Subsea ASA i børsmeldingen.

Overskudd

Reach Subsea ASA melder også om et resultat før og etter skatt på 7,5 millioner kroner i 3. kvartal 2014, mot 2,9 millioner kroner i samme periode året før.

Resultat per aksje ble 0,10 kroner, mot 0,04 kroner ved samme korsvei i fjor.

Driftsresultatet ble 7,6 millioner kroner, mot 1,7 millioner kroner året før.

Driftsinntektene beløp seg til 101,8 millioner kroner, sammenlignet med 35,5 millioner kroner i 3. kvartal 2013.