Høse bru er laget i stål og ligger om lag 500 meter fra Sand sentrum. Statens vegvesen har kvalitetssikret byggverket gjennom arkitekturrådet til Nasjonale turistveger. Arkitekt: Rintala/ Eggertsson. Foto: Dag Jenssen

Høse bru i Suldal, et av stoppestedene på Nasjonal Turistveg Ryfylke, er kåret til beste bru i en designkåring hos det amerikanske reiselivsmagasinet Travel + Leisure

Skrevet .

– På oppdrag fra innbyggerne i Sand, Norge, som ønsker å koble byen deres sammen med skogen, har arkitektene Sami Rintala, Dagur Eggertsson, og Vibeke Jenssen laget en forførende enkel kobling.

Betongstrukturen er like kraftig som fjellet den er festet til, mens veggene har stolper og netting av stål.

Effekten av lukket og åpent rom over fossende vann er en unik visuell og lydmessig passasje og et elegant samspill mellom naturen og det menneskeskapte, skriver magasinet.

 

– Det var en kjekk og uventet nyhet. Det er kjekt at noen i «unaiten» følger med på dette og synes det var så flott at de ville gi prisen til Høsebrua.

Det er en flott anerkjennelse av prosjektet og ikke minst en god måte å markedsføre Suldal og Ryfylke på.

Vi håper dette vil trekke flere turister til brua, kommunen og Ryfylke. Det er flott, sier ordfører i Suldal, Torkel Myklebust til NRK Rogaland.