Aibel har sikret seg kontrakt med Statoil som betyr bygging av ny modul ved verftet i Haugesund.

Skrevet .

Partnerne i Fram-lisensen har besluttet å investere i et nytt prosjekt som skal øke produksjonen fra Fram-feltet i Nordsjøen. Beslutningen er tatt i enighet med lisenspartnerne i Troll.

Dette innebærer at Fram-lisensen investerer en milliard kroner i en ny gassmodul på Troll C-plattformen. Dette vil bidra til å øke oljeproduksjon og gasseksporten fra Fram-feltet, og legger forholdene til rette for videre utvikling i området.

Statoil har på vegne av partnerskapet tildelt Aibel EPCI-kontrakten (Engineering, Procurement, Construction, Installation) for Troll C gassmodulen. Kontrakten har en estimert kontraktsverdi på over 600 millioner kroner.

Aibel i Bergen vil ha ansvaret for engineering og modulen vil bli fabrikkert i Aibels verksted i Haugesund. Arbeidet er påbegynt og prosjektet tar sikte på oppstart i slutten av 2019.

Aibel fikk FEED-kontrakten for oppdraget for ett år siden, og det er nå opsjonen i denne avtalen som Statoil har valgt å benytte seg av, heter det i en pressemelding fra Statoil.