Den knuser Nordsjøhallen i høydemeter og blir byens nye landemerke. Men forsinkelser gjør at DolWin Beta ikke kommer til Aibel og Haugesund før til sommeren

Skrevet .

For Aibel representerer denne «monsterriggen» en milepæl. Det er den første kontrakten selskapet har fått i et nytt og lovende marked; vindplattformer.

Aibel signerte i 2012 en kontrakt med verftet Drydocks World i Dubai for bygging av stålstrukturen til den første vindplattformen.

Da var meningen at plattformen skulle være klar for utseiling rundt årsskiftet 2013/2014 og  utrustes i Haugesund før den slepes ut til Dolwin-feltet sent i 2014.

Nå melder Haugesunds Avis at prosjektet ligger etter skjema og at den trolig ikke kommer til Haugesund før til sommeren.

Byggingen av DolWin beta er en stor jobb for Drydocks World. På det meste vil opp mot 1800 medarbeidere ved verftet jobbe med plattformen.
I Haugesund skal den ligge utenfor den store tørrdokken, og utrustes med trafoer, likerettere, omformere o.s.v. I alt vil to – tre hundre arbeidere være sysselsatt med plattformen mens den ligger til kai i Haugesund.

DolWin Beta skal slepes ut til vindparkområdet Dolwin på tysk sektor i Nordsjøen.
Plattformen tar i mot vekselstrøm fra vindparker og konverterer til likestrøm, som blir sendt videre til land via sjøkabler.

Plattformen er utviklet gjennom et samarbeid mellom Aibel og ABB. Den skal stå på en havdybde på nesten 30 meter.
DolWin Beta har en kapasitet på 900 MW, og kan ta imot strøm fra tre vindparker, det vil si 240 turbiner. Den kan forsyne 1.5 millioner husholdninger med kraft.

 

Les mer her:

http://aibel.com/no/news-and-media/news/dolwin-beta-har-fatt-boligkvarter