Høgskulerektor Berit Rokne i samtale med varaordfører May Brit Vihovde (t.h.), HN-direktør Egil Severeide, personaldirektør Helga Statuland Onarheim i Helse Fonna, Liv Reidun Grimstvedt fra HVL, Sverre Meling i Maritimt Forum (delvis skjult) og Tormod Karlsen i Haugaland Vekst.

Nytilsatt rektor  for Høgskolen på Vestlandet, Berit Rokne vil samarbeide tett med næringslivet

Skrevet .

Tidligere denne uka inviterte hun Næringsforeningen sammen med Haugaland Vekst, Haugesund kommune, Helse Fonna og Maritimt Forum til en samtale rundt Høgskolens utfordringer.

Først og fremst for å bli kjent, men også utveksle synspunkter på skolens rolle og hvordan denne kompetansehuben kan bidra til å styrke arbeids- og næringslivet i regionen.

– Jeg fikk et bestemt inntrykk av at Rokne vil videreutvikle det gode samarbeidet mellom høgskolen og næringslivet i vår region og være lydhør for de innspill som bedrifter og organisasjoner kommer med. HVL-ledelsen skal meisle ut en strategi for skolen, og der vil det også bli diskutert samarbeidsmodeller med næringslivet.sier HN-direktør Egil Severeide.

Den nye rektoren ved HVL kommer fra stillingen som professor ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved Universitetet i Bergen. Hun har også vært prorektor ved UIB fra 2009 til 2013.

Høgskolen har avdelinger i Sogndal, Førde, Bergen, Stord og Haugesund, og Berit Rokne har ansvaret for innholdet og kvaliteten på utdannelsen til 16.000 studenter. I tillegg er hun sjef for 1.800 ansatte.