Sjarmoffensiven har gitt resultater. Nå etablerer bedrifter og privatpersoner fra Stavanger-området seg på Haugalandet.

Skrevet .

Flere personer og bedrifter vil flytte fra Stavanger til Haugesundsområdet.

Tidligere i høst inviterte Haugesundregionens Næringsforening flere bedrifter nordover for å se på tomter og muligheter, og sjarmoffensiven har gitt resultater.

Nå underskrives snart de første kontraktene for tomter.

Det forteller administrerende direktør i HN, Egil Severeide, til NRK.

– Sist vi la ut et større felt, fikk vi for første gang søknader om kommunal tomt i Haugesund fra postadresser i Stavanger. Det forteller at flere begynner å kikke nordover. Det synes vi er fantastisk interessant, sier Severeide.

Interessen for rimelige tomter i de store næringsparkene på Haugalandet er også økende. Det gjelder både på Aksdal og Haugaland Næringspark i Tysvær.

– De merker økende interesse fra Stavanger. Der kommer til å bli underskrevet kontrakter om ganske kort tid. Det tar vi som godt eksempel på at den markedsføringen som vi prøver å drive om vår fortreffelighet i denne regionen begynner å gi resultater, sier Severeide.

Eiendomsbransjen på Haugalandet merker og de høye boligprisene i Stavanger-regionen. Stadig flere ønsker å flytte fra sør til nord for Boknafjorden.

– Vi er veldig klar over at Haugalandet kommer til å bli mer og mer attraktivt for folk i sørfylket i årene som kommer. Så langt har vi ikke hatt direkte markedsføring i sørfylket, men det er noe vi tar med både i planlegging av boliger og markedsføring av boligene fremover, sier Nils Christian Hald, daglig leder i Hemmingstad Gård utvikling.

Les saken her: http://nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/haugaland/1.8850346