Fra venstre: Kristin Ådnøy Eriksen (representant frå fagleg tilsette), Hege Økland (oppnemnd av Kunnskapsdepartementet), Gunnar Birkeland (oppnemnd av Kunnskapsdepartementet), Tage Båtsvik (direktør, sekretær i styret), Ingvild Brekke Myhre (representant frå tekn./adm. tilsette), Åke Seiger (oppnemnd av Kunnskapsdepartementet), Vigdis Vandvik (oppnemnd av Kunnskapsdepartementet), Liv Reidun Grimstvedt (rektor og styreleiar), Arne Langøen (representant frå fagleg tilsette), Bjart Erling Grutle (representant frå fagleg tilsette), Jesper Krusell (studentrepresentant) og Mona Johannessen Edris (studentrepresentant). Foto: Terje Rudi

HSH-styret vedtok å gå  inn for fusjon og å etablere Høgskulen på Vestlandet sammen med Høgskolen i Bergen og Høgskulen i Sogn og Fjordane.

Skrevet .

– Dette er en historisk dag for HSH, regionen vår og hele Vestlandet, sier HSH-rektor Liv Reidun Grimstvedt etter styremøtet.

Fusjonssaka var første sak på HSH-styremøtet i Haugesund torsdag. Styret brukte ikke lang tid på å diskutere, og vedtaket om å gå inn for fusjon med de to naboene i nord var enstemmig og med applaus. Kl. 12 kom et klart ja til fusjon fra styret ved Høgskolen i Bergen.

Og nærmere halv fire samme dag kom et ja fra Høgskulen i Sogn og Fjordane.

– Dette er historisk dag for oss, som vi har sett fram mot lenge, sier rektor Liv Reidun Grimstvedt.

–  Fusjonsavtalen er god og vi gleder oss til å gå i gang å bygge den nye høgskulen på Vestlandet.

– Med dette ruster vi oss for framtiden.

Se felles pressemelding