Trondheim i går, Haugesund i morgen. Nå vil  YouTube-stjernen Simone Giertz  bort fra denne verden for å lage tv.

Skrevet .

Hun er kjent over hele verden for sine elendige roboter. På Haugalandskonferansen fredag får vi stifte nærmere bekjentskap med henne. Her er en reportasje fra foredraget hun holdt i Trondheim, fra

Den svenske Youtube-stjernen Simone Giertz var onsdag i Trondheim i forbindelse med Technoport på Clarion Brattøra.

Under teknologikonferansen holdt 26-åringen foredraget «The Importance of Building Useless Things» for flere hundre tilskuere.

– Jeg tror ikke det er noen som har fått bruk for noe av det jeg har skapt, men det har heller ikke vært målet. Tanken er at folk kan bli inspirert og få andre ideer når de ser videoene, sier Simone Giertz når Trdby møter henne etter foredraget.

Hun kalles «The Queen of Shitty Robots» på grunn av de unyttige maskinene hun lager. Under foredraget beskrev Giertz internett som et korallrev hvor selv den rareste fisk kan finne et hjem.

For hennes vedkommende er sammenligningen i aller høyeste grad treffende: I dag har hun nærmere 450 000 abonnenter på Youtube, mens videoene hun legger ut er blitt sett nesten 21 millioner ganger.

«The Ellen Show» og «The Late Show with Stephen Colbert» er blant tv-programmene som har invitert den suksessfulle svensken.

Giertz er i stor grad selvlært, og forklarte under foredraget at hun har fokus på en idédrevet prosess: «Ikke én eneste gang har jeg satt meg ned med en bok før jeg har bygd noe».

– Jeg studerte teknisk fysikk i ett år, men hoppet av. Professorene sa: «Dere kommer aldri til å få bruk for dette, men dere vil gjøre det kjempebra på en IQ-test». For min del er det vanskelig å bli motivert når jeg ikke kan bruke det jeg lærer til noe, sier Giertz.

I dag bor hun i California samtidig som hun tar studier ved Hyper Island, hvor mye av undervisningen foregår ved «learning by doing».

– Hva er planen din på lang sikt?

– All oppmerksomheten med Youtube kom overraskende på meg, så jeg har ikke hatt så mange andre planer enn å gjøre det jeg synes er morsomt. Men én langsiktig plan er å lage det første tv-showet i det ytre rom. Det er bra å ha høye mål, for selv om det ikke blir noe av, får man gjøre mye interessant på veien.

 

Mens hun venter på at kommersiell romfart skal bli noe av, lager hun sitt eget treningsprogram for astronauter