Undervannsdugnaden Project Aware Smedasund, med Åge Wee og Willy Smedsvig i spissen, er nominert til miljøprisen Gullklypa.

Skrevet .

Prisen deles ut av foreningen Hold Norge Rent til en aktør som har gjort en ekstraordinær ryddeinnsats for miljøet i 2014.

Project Aware Smedasund ble gjennomført for første gang i 2012 på bunnen av Haugesund havn, og under de tre ryddedugnadene som er gjennomført totalt er det blitt samlet over 18 tonn søppel fra havbunnen. I tillegg til flere titalls frivillige dykkere og landpersonell har Karmsund havnevesen, Friluftsrådet vest, brannvesenet, Redningsselskapet og flere sponsorer deltatt i prosjektet, som siste fant sted i Haugesund havnebasseng 18. oktober 2014.

Denne innsatsen har gitt Aware Smedasund en nominasjon til årets Gullklypa-pris, som deles ut av den uavhengige medlemsforeningen Hold Norge Rent. Foreningen er etablert og driftes av blant andre Miljøverndepartementet, Avfall Norge, Retursamarbeidet Loop og Grønt Punkt, og har som mål å forhindre forsøpling av naturen, rydde eksisterende forsøpling og informere om forsøpling. Hold Norge Rent står også som arrangør for flere ryddeaksjoner og miljøtiltak i Norge.

Juryen bak miljøprisen Gullklypa begrunner nominasjonen av Project Aware Smedasund blant annet med at dette er ”…et fabelaktig lokalt initiativ som hele lokalsamfunnet nyter godt av”.

Se video fra Project Aware Smedasund her: https://www.youtube.com/watch?v=ibDTV5q-wJo