Lundin finner olje der andre gir opp, mener juryen som har nominert Hans Christen Rønnevik og hans team som en av kandidatene til Teknologibragden 2013. Her får han prisen "Oilman of the year" av SPE Stavangers leder Hein Andre Langåker. Foto: SPE Stavanger.

For halvannet år siden fikk han oljebransjens "Oscar"- Oilman of the year. Nå kan haugesunderen Hans Christen Rønnevik og hans team vinne Teknologibragden 2013.

Skrevet .

Oljeselskapet Lundins leteteam med Hans Christen Rønnevik i spissen lykkes gang på gang med kløkt, erfaring og ny metodikk for å finne skjulte oljereserver.

Letesjef Hans Chr. Rønnevik er passelig beskjeden når han mottar nyheten om at hans leteteam er nominert til Årets teknologibragd, skriver Teknisk Ukeblad.

De er nominert for sine store oljefunn på modne felt. Først på det som nå heter Johan Sverdrup og Edvard Grieg og i fjor Gotha-funnet i Barentshavet og Luno 2.

Alle funn er gjort i områder der det tidligere er boret mange tørre brønner og andre oljeselskaper har gitt opp.

– Det er en ære å bli nominert og dette gir ny motivasjon til teamet, sier han med referanse til at han og administrerende direktør Torstein Sanness 6. februar i fjor fikk hedersprisene under tildelingen av Gullkronen.

Det kan bli ny pris, nøyaktig ett år senere, 6. februar 2014.

– Priser må ikke bli soveputer. Vi har store ambisjoner om å gjøre nye, store funn og Gotha og Luno 2-funnene i 2013 er realisering av nye og forbedrete letekonsepter, sier Rønnevik.