Nye Aibel kutt bringer totaltallet for oppsigelser i Haugesund til 335 hittil i år.

Skrevet .

Over hele landet samlet Aibel-medarbeidere seg til allmøter i går. Noen steder fikk de  informasjon, men fire steder fikk de ansatte i tillegg beskjed om kraftige kutt i tillegg til de som er kommet tidligere.

– 75 flere må gå i Haugesund, 55 i Asker, 25 i Stjørdal og 115 i Stavanger, opplyser kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal til havis.no.

Samtlige av de 75 i Haugesund er innen det de i bransjen kaller EPM, altså ingeniører, innkjøp, prosjektledelse og ledelse. Det var innen dette feltet Aibel ansatte så mange i årene 2010–2013.

Med det siste tallet har nedbemanningen i Haugesund passert 335 så langt i år.

Sandal opplyser at det ikke er noen enkelthendelse i det siste som ligger bak beslutningen om at enda flere må gå.

Rett og slett ikke arbeid

– Det er en ny justering av tallet på medarbeidere i forhold til den oppdragsmengden vi har. Vi har rett og slett ikke arbeid til alle, sier hun.

I september fikk de ansatte i Haugesund vite at cirka 80 av dem ville bli permittert. Rundt 55 av dem i produksjonen, innen mekaniske fag, og de øvrige i ledelse/prosjektledelse og ingeniørstillinger. Men permitteringsvarslene som ble sendt ut, ble siden trukket tilbake. De erstattes av oppsigelser, så langt det må til for å nå det nedbemanningstallet Aibel-ledelsen har besluttet.

Oktober startet med beskjeden om at 230 stillinger kuttes i Haugesund. Det kom i tillegg til de 20 ingeniørene som måtte gå i vår og de 10–15 funksjonærene i september. Hvor mange som selv har sagt opp siden den tid, har ikke Sandal nøyaktig tall på akkurat nå, like etter allmøtet.

– Men noen velger å pensjonere seg, noen sier opp fordi de har funnet seg annet arbeid, sier Sandal.