De siste to årene er det kommet til mange nye aktører i subseamarkedet i Nordsjøen.Årsaker er at det er rekordmange oppdrag å slåss om.

Skrevet .

Senest denne uka proklamerte nykommeren Reach Subsea i Haugesund at de vil vokse raskt og slåss om underleveranser når nye anlegg skal innstalleres på havets bunn.

Kåre Johannes Lie er daglig leder i Reach Subsea og har i mer enn en generasjon ledet subseaselskaper i oljeindustrien. Han har erfaring fra Stolt Comex og var grunnlegger, eier og sjef for Deep Ocean.

I følge Kåre Johannes Lie dukker det opp mange subseaaktører i Nordsjøen akkurat nå fordi det skal konkurreres om mange nye utbyggingsoppgaver.

Verdens største på vei til Angola – Etter fusjonen mellom Acergy og Subsea7 kom det klare oppfordringer fra blant annet Statoil og fra andre store operatørselskaper, som ønsket flere tilbydere når utbyggingskontrakter skulle deles ut, sier Kåre Johannes Lie.

Subsea7 sammen med Technip er fortsatt de to største aktørene når det gjelder utbygginger under vann. Begge de to store tar på seg totalentrepriser når nye prosjekter skal utvikles.

Les mer her:

http://www.aftenbladet.no/energi/Mange-nye-vil-ta-seg-vann-over-hode-3061514.html